dilluns, 6 de desembre del 2010

La cosa nostra

Bon dia per la matinada!!

Be, com segurament ja us haureu dat compte, en la Comunitat Valenciana es parla valencià.
Es un fet tan indiscutible com que jo ho estic fent ara mateix.

Bromes apart, volia explicar-vos la importància que te en la nostra terra saber un idioma com es el valencià ja que des de fa molt de segles es la llengua que van utilitzar els nostres ancestres i que ha sobrevivint a pesar de les ideals de fer-lo desaparèixer.
Crec que, com a professor, es la meva obligació no oblidar la cultura que nos ha criat i ensenyar als xiquets la importància de mantindre-la i de aprendre-la.
També es la vostra obligació ensenyar als vostres fills que es molt important saber que el lloc on viuen se guia per uns valors i unes tradicions característiques que han de respetar i valorar com a ciutadans valencianoparlants que son.

Una bona forma de ensenyar la cultura, les tradicions i, sobretot la llengua d'aquesta terra es mostrar-les les coses típiques d'aquí, com les falles o les fogueres, la festa de la magdalena, els moros i cristians, etc.
A les xiquets lo que les agrada es jugar, així que farem activitats com a teatres, lectura de comptes i jocs en valencià, a més, en el teatre farem representacions de la història de la comunitat valenciana.

A mes a mes, no estaria mal que, ara que son petits, que escolten musica, llegim llibres i visualitzen pel·lícules en valencià per a que s'acostumen.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada