dimarts, 23 de novembre del 2010

Mens sana in corpore sano


Si hi ha alguna cosa més important que el aprenentatge dels xiquets, això es la forma física. No es suficient una dieta sana, es necessari que els xiquets practiquen, almenys, quatre vegades a la setmana qualsevol esport o activitat física per a estar en bona forma.

De la mateixa forma que eduquem per a tindre un bon hàbit d'estudi, hi ha que habituar als xiquets a relacionar-se amb la educació física quan son petits.

en el aula, dedicarem vint minuts totes les dies, abans de començar la classe, per a fer uns exercicis simples i fàcils per a començar amb energia el dia. Aquestes activitats consistiran en passejar amb certa velocitat per la classe, fer uns quants salts i estirar els braços i les cames.


El nostre col·legi recomana que, a més de les activitats que realitzem en la nostra hora d'exercicis, seria convenient que s'apuntaren a classes extraescolars que oferim.

Tenim una gran varietat d'esports:
-Futbol
-Basquet
-Natació
-Atletisme
-Tenis
-Ballet
-Karate

Existeixen molts beneficis per al xiquet quan fa activitats físiques:

El xiquet es relaciona amb els seus semblants, altres xiquets o adults, comprenent les regles del joc i experimentant. Es fa més col·laborador i menys individual, reconeixent i respectant als seus semblants.
El xiquet aprèn (a voltes a poc a poc) a superar la timidesa, i amplien els seus mecanismes de relació social i la seguretat i confiança en si mateix.
En l'esport en grup el xiquet aprèn a adquirir responsabilitats i a cooperar.
L'activitat física pot frenar els impulsos excessius dels xiquets que encara no saben controlar l'excés de nervis o d'energia.
Produeix una millora i un augment de les possibilitats motores del xiquet, moviments coordinats, força…
L'activitat física contribueix a una adequada maduració del sistema muscular i esquelètic. Ossos i músculs forts són la base per a un creixement adequat.
Potencia la creació d'hàbits saludables, des de la pròpia pràctica de l'exercici a una alimentació sana o una adequada higiene corporal, qüestions a les quals els pares hem de contribuir amb el nostre exemple i ensenyaments.
Al costat d'una dieta equilibrada, l'exercici contribueix a la regulació del pes corporal, evitant l'obesitat, un dels majors mals de la infància del nostre temps.
L'exercici també millora les funcions cardiovasculars. Per açò contribueix a prevenir determinades malalties degenerativas com l'arteriosclerosis, estretament relacionada amb les malalties cardiovasculars.
I, tal vegada el més important per al propi xiquet, que li anime a seguir practicant exercici, és que el xiquet es diverteix en considerar l'activitat física o l'esport com un joc, en el qual la competició i les exigències estan en un nivell inferior al gaudi.

Us deixo amb dos vídeos molt importants de pautes de la activitat física i explicacions per a fer-lo correctament

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada