dimarts, 2 de novembre del 2010

MENÚ PELS MENUTS



Hola de nou! En aquesta entrada vull parlar-vos de l'esmorzar dels nostres xiquets, ja que es molt important que, des de que són xicotets, hi ha que acostumar-los a menjar de tot.

El primer que hi ha que fer es aprendre a posar la taula, saber quins coberts es posen, els diferents plats segons el menjar, etcètera.

Tenim que ensenyar als xiquets els diferents tipus de menjar que hi ha si volem que aprenguin a menjar de tot. Per això he fet un menú variat, saludable i recomanat per als xiquets. Un dels objectius prioritaris d'aquest menú ha de ser fomentar el consum d'una dieta equilibrada, mitjançant la varietat d'aliments, preparacions i textures, donant prioritat als aliments més conflictius en l'alimentació dels petits -llegums, peix, fruites i verdures-, i basant-se en les racions i en la freqüència recomanades per a cada edat.

Aquest vídeo explica els diferents tipus de menjar saludables que hi ha pels xiquets



Als xiquets i xiquetes que es queden a menjar en el menjador se'ls lliura una plantilla amb el menú setmanal. El menú d'aquesta setmana es el següent:

Primer plat

Arròs o pasta o sopa o llegum amb verdures. Arròs combinat amb llegum.

Segon plat

Carn o peix o ou. Excepcionalment: croquetes, fiambres, crestes i similars. Arròs o pasta o llegum amb verdures. Arròs combinat amb llegum.

Guarnició

Verdures salteadas, cuites, planxa... Amanides variades. Creïlles, no sempre fregides!

Prostre

Fruita fresca o làctics senzills (iogurt, formatge, quallada).


CONSELLS

En casa, es molt important que els xiquets aprenen a menjar de tot, perquè així també s'acostumaran a menjar el que hi ha en la cuina de la escola.

Si existeix qualsevol problema amb aquest menú (al·lèrgies,diabetis) informeu-me i es farà un menú especial conforme a les necessitats del xiquet

Bon profit!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada